A Starbucksnál mindig a minőség volt és lesz az első. A Starbucks szakértői mindent megtesznek azért, hogy a legjobb minőségű, 100% arabica kávét biztosítsák vendégeink számára.
A kávé iránti szenvedélyünket csak az múlja felül, mennyire szeretjük megosztani azt másokkal. Mielőtt lefőznéd és megkóstolnád kedvenc Starbucks® kávédat, a kávészemek számos lépésen mennek keresztül.

Három pörkölési profillal rendelkezünk, ezek közül biztosan rátalálsz arra az ízre és intenzitásra, ami igazán neked való.
Világos pörkölés
A könnyedebb testű és lágy Starbucks® Blonde Roast kávé gyengéden felébreszti az érzékeket az enyhe pörkölés ízjegyeivel.
Közepes pörkölés
Selymes és kiegyensúlyozott, közepesen pörkölt kávéink tökéletesek minden kávészünethez.
Sötét pörkölés
A testesebb és merész kávék robusztus ízekkel és az intenzív pörkölés jellegzetes esszenciájával rendelkeznek.

Amikor odafigyelsz a kávéd jellemzőire, egy érzékszervi világ tárul fel előtted.
A kávé ízét számos tényező befolyásolja: hol termesztik, milyen fajtáról van szó, hogyan nevelik, hogyan távolítják el a gyümölcshúst a kávébabról, hogyan keverik és pörkölik, valamint hogyan főzik le. Ezek csak néhány példák a sok tényező közül…
Szeretnéd megtudni, hogyan kell kávékóstolót tartani? Fedezzük fel együtt az ízvilág sokszínűségét! Egy biztos: az ízjegyek mélyebb megismerése egy igazán izgalmas utazás.

Ha most kezded elsajátítatni a kávékóstolás művészetét, ezt a négy alaplépést kell szem előtt tartanod: illatolj, szűrcsölj, helyezd el, jellemezd.
ILLATOLJ
Mindig illatold meg a kávét, még mielőtt megkóstolnád. Nyelved csak a négy alapvető ízt: sós, édes, keserű, savanyú tudja megkülönböztetni, orrod azonban illatok ezreit érzékeli.
SZÜRCSÖLJ
Szürcsölj bele jó hangosan a kávédba – ne fogd vissza magad. Így a teljes szájpadlásodon szétoszlik a kávé, és az enyhe ízek és aromák a szád minden területét elérik.
HELYEZD EL
Gondold végig, hogy a kávénak milyen a súlya, és milyen az érzete a nyelveden. Pontosan hol érzékeled az ízeket?
JELLEMEZD
Ezután gondold végig, milyen szavakkal írnád le az élményedet. Hogyan jellemeznéd a kávé aromáját, ízét, és azt az érzetet, amit a szádban kelt? Milyen ételek ízét, milyen aromákat tudsz ehhez az élményhez társítani?