Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content

Kávéink

A Starbucksnál minden a minőségről szól. A kávé iránti szenvedélyünkkel csak a megosztás szeretete vetekszik.

Akár egyedül kávézol, akár vendégeket fogadsz, az otthoni kávézás pihentető, megnyugtató és lélekkeltő élmény lehet.

A sok lehetőség közül választhatsz, ezért nehéz lehet megtalálni a tökéletes poharat.

 

A Starbucks Roast™ Spektrum

Kávéinkat három pörkölési profil szerint osztályozzuk, így könnyen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb ízt és intenzitást.

 

A könnyedebb testű és lágy Starbucks® Blonde Roast kávék gyengéden felébresztik az érzékeket az enyhe pörkölés árnyalataival.

Világos pörkölésű kávék

 

Selymes és kiegyensúlyozott, közepesen pörkölt kávéink tökéletesek minden kávészünethez.

Közepes pörkölésű kávék

 

A testesebb és merész kávék robusztus ízekkel és az intenzív pörkölés jellegzetes esszenciájával rendelkeznek.

Sötét pörkölésű kávék

 

Starbucks az otthonodban

Vidd haza kedvenceidet, hogy mindig a tökéletes csésze italt élvezhesd…

Hogyan készítsd

Meglepő lehet, hogy a Starbucks-nál alkalmazott különböző főzési módszerek hogyan javíthatják kávéd tulajdonságait. Hagyd, hogy szakértelmünk segítsen kibontakoztatni a bennük rejlő teljes potenciált – a minden alkalommal tökéletes csésze kávéért.

  • Our_Coffee_C09_Press

    French press

    A French pressben történő kávékészítés megőrzi azokat az értékes természetes olajokat, amelyeket a papírfilter felszív, így a kávéból minden íz kinyerhető, az eredmény pedig sűrű és zamatos lesz.

    1. Őrlés és adagolás
    A French pressben durvára őrölt, tengeri sóra hasonlító állagú kávét használjon, és 30 ml vízhez 2 evőkanálnyi őrölt kávét számítson.
    ÖTLET: Ne feledd, hogy a kávé olyan, mint a zöldség vagy a gyümölcs. Gyakran és kis mennyiségeket vásárolj belőle, hogy mindig a lehető legfrissebb kávét élvezhesd.

    2. Adj hozzá forró vizet
    Töltsd fel a French presst a tűzről épphogy levett forró vízzel. Ügyelj arra, hogy az összes őrlemény átitatódjon.
    ÖTLET: Hogy kávéd a lehető legjobb legyen, szűrt vagy palackozott vizet használj.

    3. Helyezd rá a tetőt és hagyd ázni
    Tedd vissza a tetőt a French pressre, de ne nyomd le, és hagyd, hogy a kávé 4 percig ázzon.

    4. Nyomd le és öntsd ki
    Óvatosan nyomd le a tetőt, amíg az a Fench press aljára nem ér, és élvezd a kávét.

  • Our Coffee_C09_Cone

    Pour-over

    A pour-overes kávékészítés csodálatosan egyszerű és könnyű módja annak, hogy egyetlen csészényi tiszta, teljes aromájú és testes kávéhoz juss.

    1. Mérd ki és forrald fel
    Mérd ki a kávékészítéshez használni kívánt mennyiségű vizet, adj hozzá még egy kicsit a filter kiöblítéséhez, aztán forrald fel.

    2. Nedvesítsd be a filtert
    Öblítsd át a papírfiltert egy kis forró vízzel, és öntsd ki az öblítővizet. Ezzel elérheted, hogy kávéd íze a lehető legtisztább legyen.

    3. Adagolás és őrlés
    Ezután mérd ki a kávét. Pour-over kávé készítéséhez papírfilterhez őrölt kávét használj. Ez viszonylag finom őrlésű, állaga a kristálycukoréra hasonlít. 30 ml vízhez 2 evőkanálnyi kávét számíts.

    4. Öntsd rá és várj
    A tűzről épphogy levett forró vízzel töltsd fel félig a szűrőedényt, hogy az őrlemény átitatódjon. Várj 10 másodpercet, és hagyd, hogy a kávé „virágozzon”. Így a kávé egyenletesen átnedvesedik, és megkezdődik ízének kialakulása.

    5. Öntsd rá a többi vizet is, és élvezd a kávét
    Lassan add hozzá a többi vizet is: körbe-körbe, kis körökben ráöntve, hogy elfedje az összes őrleményt.  Azonnal fogyasztható.
    ÖTLET: Hogy mindig ugyanolyan filteres kávét tudj készíteni, mérd az időt. Egy csésze elkészítésének hozzávetőleg 3 percig kell tartania.

  • Our_Coffee_C09_Iced

    Jeges Pour-Over

    A jeges pour-overrel könnyen és egyszerűen készíthetsz gazdag, a kávé összes zamatát tartalmazó jegeskávét, egyszerre egy kancsóval.

    1. Előre nedvesítsd be a filtert
    Öblítsd át a papírfiltert egy kis forró vízzel, és öntsd ki az öblítővizet. Ezzel elérheted, hogy kávéd íze a lehető legtisztább legyen.

    2. Válaszd ki a megfelelő őrlésű kávét
    Filteres kávé készítéséhez papírfilterhez őrölt kávét használj. Ez viszonylag finom őrlésű, állaga a kristálycukoréra hasonlít.

    3. Mérd ki
    A jeges pour-overt kétszer olyan erősre kell készíteni, mert jéggel van felhígítva, ezért 30 ml vízhez 4 evőkanálnyi kávét számíts.

    4. Öntsd rá és várj
    A tűzről épphogy levett forró vízzel töltsd fel félig a szűrőedényt, hogy az őrlemény átitatódjon. Várj 10 másodpercet, és hagyd, hogy a kávé „kivirágozzon”. Így a kávé egyenletesen átnedvesedik, és megkezdődik ízének kialakulása.

    5. Öntsd rá a többi vizet is
    Lassan add hozzá a többi vizet is: körbe-körbe, kis körökben ráöntve, hogy elfedje az összes őrleményt.

    6. Adj hozzá jeget
    Az elkészített kávét friss jégkockákra öntve hűtsd le, és azonnal tálald.
    ÖTLET: A jeges pour-overt leggyakrabban afrikai kávékból készítik, mert azok kiváló lédús testtel és jellegzetes illatú, szikrázó citrus ízzel rendelkeznek.

  • Our Coffee_C09_Brewer

    Automata kávéfőző

    Automata kávéfőzővel kényelmesen lehet remek kávét készíteni. Megfelelő finomságúra őrölt kávéból és tiszta vízből a kávéfőzővel fantasztikus kávé főzhető.

    1. Válaszd ki a megfelelő őrlésű kávét
    Ha lapos az alsó szűrő, akkor közepesre őrölt kávét használj, amelynek állaga a tengeri sóéhoz hasonló. Kúpos kialakítású szűrők esetén finomabb őrlésű kávét használj, amelynek, állaga a kristálycukoréra hasonlít.

    2. Mérd ki
    30 ml vízhez 2 evőkanálnyi frissen őrölt kávét számíts.

    3. Főzd le és élvezd
    ÖTLET: A főzött kávé mindig frissen a legjobb, ezért mindig csak annyit főzz, amennyit mindjárt el is fogyasztasz. A kávé felmelegítésekor eltompulhatnak az ízek.