Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content

Starbucks for the record

Az igazság számít. A téves információkra felelve szeretnénk megosztani a valós tényeket arról, hogy miben hisz és mit képvisel a Starbucks.

A Starbucksnál az őszinteség és az átláthatóság elengedhetetlen küldetésünk teljesítéséhez, ígéreteink betartásához és értékeink megéléséhez. Ezért amikor a vállalatunkról szóló félrevezető információk villámgyorsan terjednek az egyre inkább polarizált világban, úgy gondoljuk, hogy fontos, hogy tényekkel válaszoljunk, és hangsúlyozzuk álláspontunkat a legfontosabb kérdésekben.

A Starbucksról terjesztett gyakran hamis és félrevezető információk okán összegyűjtöttük a márkával kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdéseket - és tényekkel válaszolunk rájuk.


Hogyan nyilatkozott a Starbucks az izraeli és a gázai konfliktusról?


A Starbucks egy olyan globális vállalat, amely elkötelezett amellett, hogy olyan helyet biztosítson, ahol mindenki úgy érzi, hogy szívesen látják, és a világ bármely pontján az összetartozás élményével tölti el. Elutasítjuk a gyűlöletet, és határozottan elutasítjuk az ártatlanok elleni erőszakot.

A közösségi médiában terjesztett hamis állítások ellenére a Starbucks soha semmilyen módon nem járult hozzá semmilyen kormányzati vagy katonai művelethez.


A Starbucks jelen van a Közel-Keleten?


Igen. A Starbucks világszerte több mint 80 országban működtet kávézókat, és több mint 20 éve van jelen a Közel-Keleten. A helyi üzleti partner, az Alshaya Group közel 2000 Starbucks üzletet üzemeltet a közel-keleti és észak-afrikai régióban. Az Alshaya 19 000 zöld kötényt viselő baristája a régióban naponta több millió vendéget szolgál ki, és célja, hogy olyan helyet biztosítson, ahol mindenki úgy érzi, szívesen látják.

A közösségi médiában terjesztett hamis állítások ellenére a Starbucks soha semmilyen módon nem járult hozzá semmilyen kormányzati vagy katonai művelethez.


A Starbucks egy politikai szervezet?


Nem. A Starbucks egy vállalat - nem politikai szervezet. A közösségi médiában terjesztett hamis állítások ellenére a Starbucks soha semmilyen módon nem járult hozzá semmilyen kormányzati vagy katonai művelethez.


Hogyan reagál a Starbucks a közösségi médiában megjelenő téves információkra?


A Starbucks egy olyan vállalat, amelynek küldetése és ígéretei az emberségen és az odaadáson alapulnak. A közösségi médián keresztül téves állításokat közölnek arról, hogy kik vagyunk és mit képviselünk, ami világszerte néhány kávézónkban erőszakos cselekményekhez és vandalizmushoz vezetett. Elutasítjuk a gyűlöletet és határozottan elutasítjuk az erőszakot.


Miért indított pert a Starbucks a Workers United ellen?


Október elején a közel-keleti konfliktusról szóló nyilatkozatokat tettek közzé a közösségi médiában a vállalatunk logóját és nevét használva, amelyeket aztán tévesen a Starbucksnak tulajdonítottak a Workers United és annak tagjai/képviselői helyett.

E nyilatkozatok Starbucksnak való téves tulajdonítása félreértéseket eredményezett, mely a Partnereinket célzó fenyegetésekhez, kávézóink megrongálásához és bojkottfelhívásokhoz vezetett.

A Starbucks jogi lépéseket tett a Starbucks nevével és logóival való visszaélés megszüntetése, valamint Partnereink és üzleteink biztonságának védelme érdekében.

A Starbucks tiszteletben tartja mások arra irányuló jogát, hogy kifejezzék saját álláspontjukat a közel-keleti konfliktussal és más politikai és társadalmi kérdésekkel kapcsolatban. A Starbucks nem tűrheti a Starbucks nevével és logóival való visszaélést, különösen akkor nem, ha ezek a visszaélések azt eredményezik, hogy mások által tett kijelentéseket tévesen a Starbucksnak tulajdonítják.


Mi történik a Starbucks és a szakszervezetek között?


Partnereink jelentik üzletünk alapját, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minden egyes személynek, aki a zöld kötényt viseli, hidat biztosítsunk egy jobb jövő felé.

A Starbucks és a Workers United 2024. február 27-én bejelentette, hogy a Starbucks Partnereinek érdekeit szem előtt tartva konstruktív és kölcsönösen tiszteletteljes megoldást kívánnak találni. A megállapodás, amely szerint tárgyalásokat kezdenek egy megalapozó keretrendszerről, a képviselt partnerek számára ratifikált kollektív szerződések, a peres ügyek rendezése és a szerveződések tisztességes folyamatának elérése érdekében jött létre.