Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Fenntarthatóság

A kávé fenntartható jövőjének biztosítása

A környezetvédelem elengedhetetlen a kávé- és kávétermesztők jövője, valamint a világ számára, amelyben élünk.

A Starbucksnál hiszünk a bolygónkkal való törődés fontosságában, valamint abban, hogy másokkal együttműködve erre ösztönözzünk mindenkit. Mint mezőgazdasági termékre támaszkodó vállalat, az ügy üzleti szempontból is kiemelt fontossággal bír számunkra - és személyesen is elkötelezettek vagyunk  a környezetvédelem iránt.

Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több környezetbarát megoldást dolgozunk ki, és keményen dolgozunk meglévő programjaink bővítésén, annak érdekében, hogy minimalizáljuk környezeti lábnyomunkat illetve kezeljük a klímaváltozást.

Fenntarthatóság

Eljött a többször használatos csomagolások ideje

Használd újra és újra

Használd újra és újra

Márkánk egyik kulcsfontosságú globális kezdeményezése a hulladék mennyiségének csökkentése és vendégeink ösztönzése a többször használható poharak használatára. Állandó és szezonális ajándéktárgy kínálatunkban megtalálhatók tumblerek, kulacsok, és hideg italokhoz használható szívószálas poharak, ezáltal mindenki megtalálhatja a kedvenc módját a környezetbarát kávézásnak.

Hozd magaddal saját poharad

Hozd magaddal saját poharad
(Globális kezdeményezés)

A "Hozd magaddal saját poharad" kiemelt kezdeményezésünk, amelynek célja a papír- és műanyaghulladék csökkentése. Látogass el a Starbucksba saját poharaddal (palack, tumbler, Reusable Cup), hogy 200 Ft kedvezményt kaphass kedvenc italodra.

Single-use cap charge

Single-use cup charge
(Globális kezdeményezés)

Annak érdekében, hogy országszerte még több vendéget ösztönözzünk az újrahasználható poharakra való átállásra, a Starbucksnál minden papír vagy műanyag pohárban rendelt ital után 20 Ft Cup charge díjat számítunk fel a pohárért.

Faültetés

Faültetés
(Lokális kezdeményezés)

Az egyszer használatos papír és műanyag elviteles poharakért felszámolt Cup charge teljes összegét a Starbucks a MyForest Közösségi Erdőkért Alapítvány részére adományozza, akik azt a magyarországi zöld területek növelésére fordítják.

Különös figyelmet fordítunk a hulladékunk szabályozására

Szívószál mentes pohártető

Szívószál mentes pohártető
(Globális kezdeményezés)

A Starbucks szívószál mentes pohártetők enyhén megemelt kortyolónyílással rendelkeznek, amely teljesen kiküszöböli a szívószál szükségességét, ami összességében a műanyag felhasználásának csökkentését eredményezi. A pohártető újrahasznosítható műanyagból készül.

Papír szívószál

Papír szívószál
(Globális kezdeményezés)

Minden olyan italhoz, amely nem szolgálható fel szívószál nélküli pohártetővel, bevezettük a papír szívószálakat, kiiktatva a műanyag szívószálakat.

Fa evőeszközök

Fa evőeszközök
(Globális kezdeményezés)

Kivezettük a műanyag evőeszközöket, bevezetve azok fából készült helyettesítőjét, amely igény szerint az elvitelre rendelő vendégek rendelkezésére áll.

Vidd haza a kávézaccot

Vidd haza a kávézaccot
(Lokális kezdeményezés)

A hulladék minimalizálása érdekében, a használt kávézaccot ingyen felajánljuk vendégeinknek, melyet újra felhasználhatnak háztartásukban vagy kertjükben.

Munch

Munch
(Lokális kezdeményezés)

A Munch alkalmazás összeköt minket azokkal a vendégekkel, akik segítenek megmenteni a nap végén el nem adott élelmiszereket üzleteinkből. Minden nap meglepetéscsomagokat kínálunk a megmaradt élelmiszerekből az eredeti ár feléért.

Növényi alapű kínálatunkat folyamatosan bővítjük

Ingyenes növényi alternatívák

Ingyenes növényi alternatívák
(Globális kezdeményezés)

2023 januárjától kávézóinkban nem számítunk fel díjat a növényi italokért, így biztosítva, hogy minden vendégünk a számukra megfelelő, tökéletesen személyre szabott italt választhatja.

Növényi alapú menü

Növényi alapú menü

A környezetbarát kínálatunk bővítésére irányuló állandó erőfeszítéseink részeként folyamatosan vizsgáljuk a lehetséges innovációkat, amelyek kielégíthetik a piacaink egyedi elvárásait.

Etikus beszerzés

Etikus beszerzés

A kávé nem lenne lehetséges azok nélkül a gazdák nélkül, akik világszerte termesztik. Ezért velük együtt azon dolgozunk, hogy támogassuk a fenntartható gazdálkodási gyakorlatokat és közösségeiket.