A hozzávalók

Roasting coffee beans
A tökéletes eszpresszó mindig a legkiválóbb Arabica kávébabból készül, a specifikációink szerinti pörkölési eljárással. Amióta kifejlesztettük Espresso Roast kávénkat több mint 30 évvel ezelőtt, folyamatosan tökéletesítjük a pörkölési és keverési eljárásunkat azért, hogy ez a sötétebb pörkölt kávétípus karamellás, édes, enyhén savas és mély ízt kapjon. Az íz biztosítása érdekében a kávébabot frissen őröljük minden csészéhez.

Az eszpresszó kávébabokat mindig etikusan szerezzük be, és 100%-ban Fairtrade tanúsítottak. Tehát nemcsak jóízűek, de jót is tesznek a termelőkkel

De az eszpresszó kávébab még csak a kezdet. A jó eszpresszó kávéhoz finom tej szükséges. Szakértelemre és időre van szükség ahhoz, hogy a tejből bársonyos, mini buborékokból álló habot lehessen gőzölni. Ez a mikrohab, amit a legédesebbnek és legkrémesebbnek érzünk.

A barista feladata, hogy a gőzölt tejet 10 másodpercnél rövidebb idő alatt összekeverje az eszpresszóval. Ezután a frissen kitöltött eszpresszó tetején lévő finom krémréteg elkezd lebomlani, és az íze is megváltozik. Így a barista tökéletes időzítéssel készíti el a tökéletes kávédat.