coffee-quality

Kivételes kávé csak kivételes kávébabból készíthető.

A Starbucks arabica kávészemei eltérnek a közönséges arabica kávészemektől. Minden lépésben mindent megteszünk annak érdekében, hogy kávészemeink a legkiválóbb minőségűek legyenek. Hogyan csináljuk? Szívesen elmondjuk.

1

Oda megyünk, ahol a kávébab a legjobb:magasra.

A legjobb kávébab nagyobb tengerszint feletti magasságon terem. A hideg éjszakák és a meleg nappalok tömörebb szemeket eredményeznek. A tömörebb szemek pedig mélyebb, összetettebb ízt. Ez érezhető a Starbucks minden csésze kávéjában.


coffee quality 1 

2

Az összes kávé javát szolgáljuk

Így ha segíteni tudunk egy termelőnek, hogy jobb kávébabot termesszen, megtesszük. Bármely termelő esetén, bárhol. Ezért termelőtámogató központokat hoztunk létre négy kontinensen, ahol agronómusaink megvizsgálják a talajt, mintákat tesztelnek és tanácsot adnak – ingyenesen minden kávétermelő számára, aki kéri.

coffee-quality-2 

3

Mély kapcsolatokat ápolunk

A kávé jövője összefonódik a kávétermelők jövőjével. Ezért ezeket a kapcsolatokat mi pontosan úgy ápoljuk, ahogyan ők az ültetvényeiket gondozzák. Azon vagyunk, hogy a termelők méltányos árat kapjanak, és gondoskodunk arról, hogy a közösség minden tagja részesüljön a kávéipar előnyeiből. Ennek eredményeképp javulnak a termelők életkörülményei és mindannyiunk csészéjébe jobb kávé kerül.


coffee-quality-3 

4

Szüretkor nagyon válogatósak vagyunk

A kávébogyókat csak a legmegfelelőbb állapotukban szedjük le. Amikor pirosak, érettek és tökéletesek. Ezután méret, szín és sűrűség szerint osztályozzuk őket. Mekkora hibát tartunk elfogadhatónak? Lényegében semekkorát. Egyesek ezt megszállottságnak is tekinthetik. Mi úgy hívjuk: jó kávé.


coffee-quality-4 

5

És megkóstoljuk – újra és újra és újra

Naponta több mint 1000 csésze kávét kóstolunk meg, hogy ellenőrizzük, megvan-e az a kiváló íz, amelyet mindannyian (Önt is beleértve) elvárunk. Jóváhagyás előtt minden kávébabadagot legalább háromszor megkóstolunk, így valahányszor belekortyol Starbucks®-kávéjába, imádni fogja.