A termesztők és közösségeik támogatása

A felelősen termesztett és etikusan értékesített kávé előfeltétele, hogy együttműködjünk a termesztővel olyan eljárások kidolgozásában, amelyek előnyöket biztosítanak a vállalkozásaik, közösségeik és a környezetük számára.

Tudatában vagyunk annak, hogy a mi hosszútávú sikerünk a kávénkat előállító több ezer termesztő sikerétől függ. Ezért a helyszínen együttműködve a termesztőkkel segítünk jobbítani a kávé minőségét és részt veszünk a kávétermesztő közösségek számára nyújtott hitelprogramokban. Nemcsak tisztességes eljárás, de nagyon helyes eljárás az üzletünk szempontjából is. A kávétermesztők megsegítésével és közösségeik megerősítésével biztosíthatjuk a minőségi kávé egészséges ellátását a jövőben.

Célunk

Termesztői hitelkihelyezéseinket 2015-re 20 millió dollárra tervezzük növelni, és olyan támogatásokat nyújtunk a termesztőknek, amelyekkel csökkenthetők a kávétermesztés környezetre gyakorolt hatásai.

Eddigi eredményeink

Támogatási központok

A Starbucks Termesztői támogatási központokat hozott létre Costa Ricán és Ruandában, ahol erőforrásokat és szaktudást biztosítunk a helyi termesztőknek a termelési költségeik csökkentésére, a gombafertőzések megelőzésére, valamint a kávé minőségének és az első osztályú kávé mennyiségének növelésére.

Hitelprogramok

A termesztési és betakarítási ciklusok során sok kávétermesztő kénytelen saját szerény tartalékaihoz nyúlni a költségek fedezésére egészen a a termény értékesítéséig. Egyes termesztők még készpénzhiányban is szenvedhetnek, amely arra sarkallja őket, hogy korán és olcsóbban értékesítsék terményeiket a helyi felvásárlóknak.

A Starbucks támogatja azokat a szervezeteket, amelyek hitelt nyújtanak a kávétermesztőknek, így a legmegfelelőbb pillanatban értékesíthetik terményeiket a legjobb áron. A hitelek segítségével a termesztők beruházhatnak farmjaikon, és tőkefejlesztést hajthatnak végre. Az évek során több mint 15 millió dollárt nyújtottunk különböző termesztői hitelalapok számára.