Starbucks™ Shared Planet™

A Starbucks™ Shared Planet™ értelmében úgy működtetjük vállalatunkat, hogy az előnyös legyen az emberek és a Föld számára.

Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy kizárólag a legjobb minőségű, etikusan beszerzett és felelősen termesztett kávét vásároljuk fel. Azt is lényegesnek tartjuk, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat, és harcoljunk a klímaváltozás ellen. Valamint azt, hogy visszajuttassunk azoknak a közösségeknek, amelyeknek részesei vagyunk. Azoknak a vásárlóknak köszönhetően, akik megvásárolják kávénkat, képesek vagyunk ezeket a kötelezettségeket valóban globális méretekben betartani.

Felelősségteljes tevékenység

Mindig elhivatottak voltunk a felelősségteljes üzletvitel iránt, és mindig úgy végeztük tevékenységünket, hogy elnyerjük vásárlóink és szomszédaink bizalmát és tiszteletét. Ez érvényes a nagyszerű munkahelyek létrehozásától kezdve annak biztosításáig, hogy vásárlóink hozzáférhessenek termékeink táplálkozási információihoz. A Starbucks™ Shared Planet™ értelmében három olyan alapvető területre koncentrálunk, amelyeken a legnagyobb befolyással bírunk – ezek az etikus beszerzés, a környezetvédelmi szerepvállalás és a közösségi szerepvállalás.

Mindezeken túl a Starbucks hisz a szerepvállalásban, az együttműködésben és a nyílt kommunikációban az érdekelt felekkel. 2001 óta alkalmazzuk azt a módszert, amelynek keretein belül egy globális felelősségvállalási jelentést készítünk, részletezve a felelős üzletvitelünk során végzett tevékenységeket.