Kávézóink kialakítása

A fenntartható tervezési és építészeti megoldások a génjeinkben vannak.


Meggyőződésünk, hogy a kávéháznak kapcsolatteremtő helynek kell lennie. Azt is hisszük, hogy tökéletesen kell illeszkednie a környezetbe. És úgy gondoljuk, hogy a környezetre gyakorolt hatásának a lehető legkisebbnek kell lennie. 

Kávézóink kialakítása a kávé örökségéből, a Starbucks™ Shared Planet™ közösségi szerepvállalásából és környezetvédelmi céljaiból ered. Így a kávzók kialakítása az azt körülvevő környezet jellegét tükrözi, és segít csökkenteni a környezetre gyakorolt hatásokat.


Kávézóink építésekor és felújításakor az anyagokat és szakembereket a környékről szerezzük be, és felhasználunk újrahasznált vagy újrahasznosított anyagokat, ahol ez lehetséges. A tevékenységünkhöz irányelvként figyelembe vesszük az USA Környezetbarát Épületek Tanácsának LEED® tanúsítási programját. (A LEED® a Leadership in Energy and Environmental Design rövidítése.)

  • A "Heritage" ("örökség") stílusú kávéházak első üzletünk kereskedői gyökereit tükrözik, amely Seattle-ben, a történelmi Pike Place Market téren volt. A kávézók koptatott fával, színezett betonnal vagy csempézett padlóval, fém székekkel és gyárcsarnok stílusú megvilágítással vannak felszerelve. Nagy közösségi asztalok, klubszékek és fából készült rolók idézik a századforduló idejének hangulatát. 
  • Az "Artisan" ("kézműves") stílusú kávézók a városi piacok ipari múltját idézik, az 1930-as évek modernizmusából ihletet merítve. Ez a motívum egyszerű anyagokat, például szabadon hagyott acélgerendákat, vakolt falakat, gyári nyílászárókat és kézzel csiszolt faburkolatokat használ a kultúrát és művészeteket előnyben részesítők gyűjtőhelyének kialakításához. 
  • A "Regionális modern" stílus trendalkotó belsőt formál, amely kényelmes és vendégfogadó hangulatú. Világos, tetőtérszerű tereket használunk helyi hangulatú bútorokkal és kulturálisan releváns textilekkel, amelyekkel nyugalmas és kortárs kialakítás érhető el, távol a rohanó világtól. 
  • A "Koncepció" stílusú kávézók egyedi környezetet biztosítanak, amelyeket tervezőink innovatív megoldásokkal alakítanak ki. Ezeket tervezői „homokozónak” becézzük. A felfedezés öröme minden látogatóra kiterjed, a napi kávé- és teafogyasztóktól kezdve a művészeti eseményeken át a közösségi összejövetelekig.


Üzleteink