A kávé művészetének elsajátítása

Továbbképzés baristák számára

Barista in black Coffee Master apron serves a cup of coffee

Gondoltál már arra, hogy miért visel némelyik baristánk fekete kötényt a Starbucks kávézókban megszokott zöld helyett? Ez azt jelzi, hogy az illető Kávémester. A kávé szakértője, akit a szakma legjobbjának képeztek ki. 

Vannak, akik a nyelveket vagy a csodaszép tájakat kedvelik, de vannak olyanok is, akik a végletekig lelkesednek a kávéért. Szeretjük azt gondolni, hogy bárkit elcsábíthat a kávébab vonzereje, és ezért tesszük elérhetővé Kávémester programunkat bárki számára, aki baristaként (más néven partnerként) belép a Starbuckshoz; még akkor is, ha egyelőre nem tudja megkülönböztetni a krémet a cappuccinótól.* 

Már az első naptól kezdve segítjük a partnereinket, és végigvezetjük őket az ízek és textúrák világán. Elvisszük őket egy utazásra a világ különböző termőhelyeire és már az elejétől segítünk kialakítani valódi ízlésüket. Nemcsak megtanulják az alapokat a kávéról és gazdag történelméről, de elsajátítják a kávékészítés alapjait is, és mindezt szívesen bemutatják Neked az üzletben.

Egyes Starbucks partnerek számára mindez azonban nem elég. A kávéval szeretnének élni, aludni és álmodni, és szeretnék elérni legmagasabb fokú elismerésünket – a Kávémesteri címet. Ezeknek a lelkes partnereknek öt szigorú Kávémester-tanfolyamot kell sikeresen elvégezniük, vizsgázniuk kell a terület szakértői előtt, tökéletes összetételű italokat kell készíteniük, és előadást kell tartaniuk az éves Starbucks konferencián.

Mindezt azért, mert a Kávémestereknek ez az álmuk, a hobbijuk és az életcéljuk. A szaktudással rendelkező mesterek nagyon segítőkészek is, és elkészítik a vásárlónak a számára legtökéletesebb kávét. Tanulj a legjobbaktól – látogass el egy kávézónkba, találkozz Kávémestereinkkel, és fedezd fel a számodra legideálisabb kávéitalt!


* (TUDTAD? A krém az eszpresszó tetején lévő vékony habréteg).