GYIK a kávé elkészítésével kapcsolatban

Mi a legjobb módja a kávé tárolásának? Mennyi ideig marad friss?

Pörkölés után a kávé elkezdi elveszíteni ízét, ha hosszabb ideig ki van téve levegő és nedvesség hatásának. Javasoljuk, hogy vásároljon kávét hetente, tárolja légmentesen záró tartóban hűvös, sötét helyen, és közvetlenül a főzés előtt őrölje meg. A FlavorLock™ tasakban lévő kávé kinyitás nélkül több hónapig is frissen tárolható.

Mi a FlavorLock™ tasak?

Speciális FlavorLock™ technológiánk egy különleges egyirányú szelepet használ, amely lehetővé teszi, hogy a frissen pörkölt kávébabok által fejlesztett széndioxid távozhasson a lezárt tasakból úgy, hogy az ízt tönkretevő oxigén közben nem jut be. A félfontos (225 g) és egyfontos (450 g) kiszerelésben forgalmazott Starbucks kávétípusokat mind légmentesen záró FlavorLock™ tasakokba csomagoljuk a pörkölést követő két órán belül, így mindig frissek maradnak egészen a felhasználásig.

Milyen őrleményt használjak?

A legfrissebb ízű kávéhoz továbbra is azt javasoljuk, hogy kezdd egész kávészemekkel, és őröld le őket frissen minden egyes csészéhez! Illetve, ha inkább ezt választod, elviheted a szemeskávét a helyi üzletbe, és testreszabott őrlést kérhetsz.

A kávéfőzők a legjobban univerzális őrleményekkel működnek, amelyek előre őrölt kávé formájában, vagy kifejezetten lapos aljú vagy kúpos típusú szűrőhöz készített őrlemény formájában kaphatók. Minden Starbucks üzlet készít ilyen őrölt kávétípusokat. Az eszpresszógépek érzékenyek az őrleményre, és igen finom, 30-35 másodperces őrlést igényelnek egy késes őrlőgépben. A túl lassan vagy gyorsan elkészülő kávé gyakran a túl finom vagy túl durva őrlemény, a fagyott vagy hűtött eszpresszó kávébabok, illetve a túl erősen vagy túl lágyan tömörített kávé eredménye.