Disney Village

A Disney Village egy bevásárló, étkező és szórakoztató központ a párizsi Disneyland-ben, amely 14 millió látogatót vonz évente. Ez a csodálatos üzlet a Disney Village szívében a 30-as évek Európájának tiszta, modernista kialakításával rendelkezik, és példát mutat abban is, hogy mit lehet elérni környezetbarát megoldások alkalmazásával.

Az épületet eredetileg Frank Gehry építész tervezte jellegzetes rozsdamentes acél tornyokkal. Felújítottuk az eredeti Gehry-tornyokat, amelyeket a hely természetes szellőzéséhez használunk. Az épületre megkértük a LEED®-tanúsítást.

Figyelemre méltó elemek az üzletben

  • Az üzletben felhasznált faanyag a francia borászatból került hozzánk elhasznált hordók formájában.
  • A pult burkolata újrahasznosított mobiltelefon-alkatrészeket is tartalmaz.
  • A bár frontfelületére a bőrborítást cipő- és autógyárból szerzett hulladékanyagokból készítettük.
  • A székek más üzletekből származnak, amelyeket újrakárpitoztattunk, hogy megmentsük őket a szemétteleptől.
  • A kávéőrlő műalkotás újrahasznosított fából készült.
  • A bejárati szőnyegek Francia repülőgép-gumiabroncsok újrahasznosított anyagából készültek.
  • A víztakarékosságról kis átfolyású vízcsapok és kettős öblítésű WC-tartályok gondoskodnak.
  • A szellőzőrendszer természetes, konvekciós áramlást használ az energiafogyasztás csökkentése érdekében.
  • A LED-es és kompakt fénycsöves világítás is csökkenti az energiafogyasztást.