LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

  1. Measure and boil

    Mérje ki és forralja fel

    Mérje ki a kávékészítéshez használni kívánt mennyiségű vizet, adjon hozzá még egy kicsit a filter kiöblítésére, aztán forralja fel.
  2. Pour Hot Water Into Filter Cup

    Előre nedvesítse be a filtert

    Öblítse át a papírfiltert egy kis forró vízzel, és öntse ki az öblítővizet. Ezzel elérheti, hogy kávéjának íze a lehető legtisztább legyen.
  3. Measure and grind

    Adagolás és őrlés

    Ezután mérje ki a kávét. Filteres kávé készítéséhez papírfilterhez őrölt kávét használjon. Ez viszonylag finom őrlésű, állaga a kristálycukoréra hasonlít. 30 ml vízhez 2 evőkanálnyi kávét számítson.
  4. Pour and pause

    Öntse rá és várjon

    A tűzről épphogy levett forró vízzel töltse fel félig a szűrőedényt, hogy az őrlemény átitatódjon. Várjon 10 másodpercet, és hagyja, hogy a kávé „kiviruljon”. Így a kávé egyenletesen átnedvesedik, és megkezdődik ízének kialakulása.
  5. Complete the pour and enjoy

    Öntse rá a többi vizet is, és élvezze a kávét

    Lassan adja hozzá a többi vizet is: körbe-körbe, kis körökben ráöntve, hogy elfedje az összes őrleményt.  Azonnal fogyasztható.


    ÖTLET: 

    Hogy mindig ugyanolyan filteres kávét tudjon készíteni, mérje az időt. Egy csésze elkészítésének hozzávetőleg 3 percig kell tartania.