LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

  1. Pre-moisten filter

    Előre nedvesítse be a filtert

    Öblítse át a papírfiltert egy kis forró vízzel, és öntse ki az öblítővizet. Ezzel elérheti, hogy kávéjának íze a lehető legtisztább legyen.
  2. Choose the right grind

    Válassza ki a megfelelő őrlésű kávét

    Filteres kávé készítéséhez papírfilterhez őrölt kávét használjon. Ez viszonylag finom őrlésű, állaga a kristálycukoréra hasonlít.
  3. Measure coffee grounds

    Mérje ki

    A filteres jegeskávét kétszer olyan erősre kell készíteni, mert jéggel van felhígítva, ezért 30 ml vízhez 4 evőkanálnyi kávét számítson.
  4. Pour and pause

    Öntse rá és várjon

    A tűzről épphogy levett forró vízzel töltse fel félig a szűrőedényt, hogy az őrlemény átitatódjon. Várjon 10 másodpercet, és hagyja, hogy a kávé „kiviruljon”. Így a kávé egyenletesen átnedvesedik, és megkezdődik ízének kialakulása.
  5. Complete the pour

    Öntse rá a többi vizet is

    Lassan adja hozzá a többi vizet is: körbe-körbe, kis körökben ráöntve, hogy elfedje az összes őrleményt.
  6. Add ice

    Adjon hozzá jeget

    Az elkészített kávét friss jégkockákra öntve hűtse le, és azonnal tálalja.


    ÖTLET: 

    A filteres jegeskávét leggyakrabban afrikai kávékból készítik, mert azok kiváló lédús testtel és jellegzetes illatú, szikrázó citrus ízzel rendelkeznek.